Албитът е скъпоценен камък от семейството на фелдспатите, който притежава мек и елегантен външен вид. Той е наличен в различни цветове, като най-често се среща в бяло и розово.

Албитът се използва предимно в ювелирната индустрия за изработка на украси и бижута, но също така се използва и в обработката на стъкло, порцелан и керамика. Този камък е популярен сред дизайнерите на бижута заради своята естествена красота и уникален блясък.

Един от най-големите му предимства е, че той е изключително устойчив на температури, което го прави подходящ за използване в различни процеси на обработка и производство. Той е също така известен със своите енергийни свойства и се смята, че може да подпомогне духовното и физическото благополучие на носителя му.

Албитът е познат и със своите лечебни свойства, като се смята, че може да помогне за укрепване на костите и ставите, да стимулира имунната система и да помогне за подобряване на кръвообращението. Той е известен също и като камък на мира и хармонията, като може да помогне за подобряване на комуникационните умения и за намаляване на стреса и тревогата.

Въпреки че албитът може да се срещне рядко на пазара на скъпоценни камъни, той все още има своите почитатели и ценители. Неговата естествена красота, уникален блясък и лечебни свойства го правят желан камък за колекционери и любители на елегантните и необикновени бижута.