Ангелитът е красив, нежен скъпоценен камък, който със своята мека синя цветова гама напомня за безкрайните небеса и мирната атмосфера. Този камък е известен също като “анхелит”, “ангелов камък” или “син анхелит”.

Ангелитът се среща в различни места по света, като основно се добива в Мексико. Той е съставен от минерали като гипс и анхидрит, които му придават характеристичната мека синя цветова гама.

Както и другите скъпоценни камъни, ангелитът има свои полезни свойства. Този камък е известен като камък на мира и хармонията, който може да помогне за намаляване на стреса и напрежението, като същевременно стимулира креативността и въображението. Смята се, че камъкът има успокояващо въздействие върху ума и душата, като помага да се постигне вътрешен мир и баланс.

Ангелитът също така може да помогне за подобряване на комуникационните умения и за постигане на по-добра свързаност с околните хора. Той е известен също като камък на истината и може да помогне за разрешаване на конфликти и за изграждане на по-добри междуличностни взаимоотношения.

Ангелитът е мек камък с оценка на твърдостта 3,5 на Моосовата скала, което го прави подходящ за изработка на различни видове бижута. Той може да се срязва в различни форми и размери, за да се създадат уникални дизайни на бижута.

Камъкът е често използван за изработка на различни видове бижута, като пръстени, гривни, обеци и колиета.