Съвети за бижута: Как да изберем евтини бижута, които изглеждат скъпи

Прочетете нашите 8 съвета, за да изглеждате луксозно дори и с достъпни марки бижута. Евтини бижута, които изглеждат скъпи? Възможно ли е? Чудили ли сте се някога защо някои жени могат да постигнат луксозен стил без усилия и без скъпи артикули? Никак не е невъзможно за постигане, стига да се следват някои определени правила.

Ако искате да подобрите стила си с аксесоари и да преминете на следващото ниво, някои от нашите съвети могат да ви вдъхновят.

Не е необходимо да харчите за скъпи или маркови бижута. Научете се да намирате и да търсите достъпни марки бижута, които изглеждат скъпи. Тези хитрини ще ви спестят нвреме и ще ви помогнат да  създадете стил без усилия всеки път, когато излизате от къщи.

Евтините бижута могат да изглеждат стилно и луксозно, ако откриете правилното място и имате правилните критерии за търсенето им.

1. Избягвайте да носите детски бижута

Не казваме да забравите за “детето в себе си”, а да добавите малко естетически блясък към визията си. Ако все още се придържате към детски бижута, изработени с евтин материал, не можете да постигнете вида и внушението, което искате. Комбинацията от дизайн “деца по душа” и евтин материал никога не може да създаде имидж на пораснало момиче.

Избягвайте дизайна на бижута с играчки, фантастични същества или любими анимационни герои. Ако искате лукс, потърсете  класически декорации, които изглеждат класно.

2. Бъдете предпазливи с мънистата и перлите

Не е необходимо да харчите цяло състояние за луксозен предмет, който прилича на изработен в домашни условия. В крайна сметка бижутата, състоящи се от пластмасови мъниста върху парче конец, могат да създадат само евтин вид.

Избягвайте колиетата с мъниста, ако сте на двадесет или тридесет години. Всъщност някои модни дизайнери препоръчват на младите жени да стоят напълно настрана от мънистата. Ако се налага да ги използвате, избягвайте стъкления и пластмасовия материал. Изберете полускъпоценни камъни вместо това.

3. Не претрупвайте

Ако сте свикнали да се запасявате с ярки и прекалено странни модели бижута, за да сте в крак с всички многобройни тенденции, време е да спрете.

Добра алтернатива биха били качествените обеци с изчистени линии, които са по-универсални и биха могли да останат в гардероба ви за по-дълго време.

Евтините обеци от бързооборотната мода – от цветни кристални обеци до ефектни обеци с пайети или мъниста – могат да изглеждат жизнерадостни и моментално да освежат облеклото ви. Но те няма да издържат дълго след този сезон, а чувствителните ви уши ще се чувстват раздразнени от евтиния метал.

Умните дами като вас ще търсят “качеството, вместо количеството”. Затова навиците за купуване на бижута трябва да се променят от купищата бързооборотни бижута към няколко добре изработени бижута.

4. Ярки и блестящи метали

Повечето от евтините и леснодостъпни бижута често са изработени от евтини сплави. Някои дори използват месинг, който да изглежда като ценен метал. В крайна сметка покритието се излющва, за да разкрие грозна истина.

Например полираните метали като сребро и злато могат да изглеждат блестящи, но не толкова, колкото фалшивите. Затова трябва да избирате по-тъмните метали за разлика от вариантите с ярки цветове. Богатството се проявява в по-тъмните тонове, за да придаде тежест на предмета, правейки го да изглежда по-скъп.

5. Теглото е от значение

Тежките метали естествено се чувстват и изглеждат ценни в сравнение с другите. Както благородните метали, така и естествените скъпоценни камъни имат известно тегло.

Теглото трябва да съответства на размера на бижуто и материала. Не е лесно да заблудите хората с теглото на бижуто, тъй като теглото му определя начина, по който то виси върху тялото ви. Винаги, когато движението не е правилно, е лесно да се открият фалшиви изделия.

6. Изработката винаги има значение

Когато се вгледате по-отблизо в детайлите, добрата изработка може да предаде посланието. Ъглите са добре загладени. Скъпоценният камък е равномерен, а не разхлабен. Закопчалките и затварянето трябва да са здрави и сигурни. Когато видите неравности или следи от запояване, металът не е еднакво полиран или емайлът е олющен, то това са признаци за лоша работа и евтини бижута.

7. Изберете полускъпоценен камък

Никои фалшиви предмети като пластмасов кристал, например, не могат да изглеждат като диамант или пък червеното стъкло не може да изглежда като рубин.

Имитациите, които са свръхярки, трябва да се избягват. Ако все пак държите на големи камъни, можете да получите добър резултат, като закупите полускъпоценни камъни за разлика от лъскавите пластмасови кристали. В крайна сметка едно парче кварц или полиран гранит изглежда по-изискано в сравнение с огромен фалшив кристал.

8. Проучете какви бижута подхождат на вашето тяло и стил на обличане

Научете повече за себе си и се водете от стила и усещането си. Правилният вид бижута ще ви помогне да разчупите стила. Изящните бижута могат да привлекат вниманието към частта от тялото, върху която акцентирате, а леките – да отнемат вниманието от определената област.

Потърсете различни видове обеци, които да прилягат добре на формата на лицето ви, тип метал или скъпоценен камък, който подхожда идеално на тена на кожата ви. Забавлявайте се да изследвате себе си и намерете стила, който наистина отразява вашата личност.

Намерете красивите бижута, които отговарят на вашия уникален стил и индивидуалност, от нашата селекция от деликатно ръчно изработени бижута с полускъпоценни камъни.