Камъните, които избираме според зодията си, са камъни, за които се предполага, че имат свързаност с определената зодия и дават допълнителна подкрепа и сила на хората, които са родени под съответния знак.

В тази статия ще опишем кой камък е подходящ за съответния знак и каква сила носи.

Овен е зодия, която е известна със своята енергия, решителност и страст. Следователно, скъпоценният камък, свързан с тази зодия, трябва да бъде силен и стимулиращ.

Един от най-подходящите скъпоценни камъни за Овен е рубинът. Той е камъкът на страстта и енергията, който може да помогне на Овена да запази мотивацията си и да бъде решителен в действията си.

Друг скъпоценен камък, който е подходящ за Овен, е диамантът. Той е символ на сила, увереност и воля, качества, които са много важни за Овена. Диамантът също така може да укрепи доверието на Овена в себе си и да му помогне да бъде по-целеустремен и успешен в живота си.

Още един скъпоценен камък, който може да бъде подходящ за Овен, е гранатът. Той е камъкът на стимулирането на енергията и възбуждането на страстта, което може да бъде много полезно за представител, който обича да бъде активен и находчив.

Тези три скъпоценни камъка са само малка част от възможностите за Овен, който може да избере кой камък му дава най-голямо вдъхновение и му помага да се чувства най-добре в своята кожа. Винаги е важно да изберете камък, който е подходящ за вашата личност и настроение, независимо от зодията ви.

За зодия Телец се смята, че най-добре хармонизират зелените камъни. Ето някои от най-популярните скъпоценни камъни, които се свързват с Телците:

  1. Смарагд – Смята се, че този зелен камък представлява растежа и преодоляването на препятствията. Той може да помогне на Телците да постигнат успех във всичко, което се заемат.
  2. Авантюрин – Този камък може да помогне на Телците да постигнат успех във финансовите си начинания и да привлекат изобилие и благополучие. Той също така има успокояващи енергии и може да помогне на Телците да се откроят от стреса и да се справят със страховете си.
  3. Корал – Този камък е свързан с морето и се смята, че може да помогне на Телците да се отпуснат и да постигнат мир и хармония. Той е известен със своите успокояващи енергии и може да помогне на Телците да се справят със стреса и да намерят вътрешен мир.
  4. Розов кварц – Този камък е свързан с любовта и емоциите. Той може да помогне на Телците да се свържат с емоционалната си страна и да открият радостта и красотата на живота. Той също така има успокояващи енергии и може да помогне на Телците да се отпуснат и да се справят със стреса и тревогата.

За зодия Близнаци се смята, че е най-добре да се носят скъпоценни камъни, които им помагат да комуникират, изразяват се свободно и да изразят своята креативност. Те също обичат да бъдат подтиквани към нови приключения и да имат множество опции за избор.

Един от най-подходящите скъпоценни камъни за зодия Близнаци е Ахат. Този камък им помага да преодолеят нервността и да комуникират по-лесно с околните. Той им дава мир и стабилност, за да могат да изразят своята креативност и да се адаптират към нови ситуации.

Други скъпоценни камъни, които са подходящи за зодия Близнаци, включват Кристален кварц, Аметист и Цитрин. Кристалният кварц е известен със своите енергийни свойства, които могат да укрепят комуникацията и да стимулират умствените процеси. Аметистът е камък на спокойствието и помага за откриването на нови идеи, докато Цитринът помага за укрепване на увереността и смелостта в изказванията.

За зодия Рак е подходящ розов кварц. Този камък е известен с енергията на любовта, която е подходяща за нежния и чувствителен Рак. Розовият кварц също така помага за успокояване на емоционалното състояние и намаляване на стреса, което е важно за Рака, който често се притеснява и се тревожи за всичко. Този камък може да бъде носен като обеци, гривни или като камък за украса в дома, за да се усети благотворното му влияние.

За зодия Лъв, традиционно се смята, че скъпоценният камък, който най-добре отразява характеристиките на зодията е рубинът. Рубинът е един от най-ценните камъни и е известен с ярко червения си цвят.

Рубинът е символ на любов, страст и мощ, които са също толкова важни за Лъвовете. Освен това, този камък се свързва с жизнеността, смелостта и куража, които са характерни за Лъвовете.

За Лъвовете, които не се чувстват толкова комфортно с рубин, алтернативата може да бъде златистият топаз или перидотът. Топазът е камъкът на достойнството и щедростта, докато перидотът е свързан с мощта и силата.

За зодия Дева, един от най-подходящите скъпоценни камъни е сапфирът. Сапфирът е известен със своята красива синя или синьо-зелена цветова гама, но може да бъде намерен и в други цветове като розово, жълто и зелено. Този камък се свързва с духовността и мъдростта и е свързан с чистотата, лоялността и интелекта. Сапфирът е камъкът на вярата, който може да помогне да се укрепи духовният живот и да се намери мир и хармония.

Други подходящи скъпоценни камъни за зодия Дева включват перидот, които е известен като “камъкът на здравето” и може да помогне за физическо и емоционално изцеление; аметист, който е камъкът на мъдростта и можете да помогне за укрепване на менталната яснота и интуицията; и топаз, който е свързан с изобилието и може да помогне за привличане на благополучие и успех в живота.

За зодия Везни, която е символ на баланса, са предпочитани камъните, които са асоциирани със стабилност, мир и хармония. Тези камъни могат да им помогнат да балансират емоционалната си природа и да се съсредоточат върху взаимоотношенията си с другите.

Един от най-популярните скъпоценни камъни за Везни е розовият кварц. Той е символ на любов и хармония и може да помогне на Везните да привлекат любовта и да укрепят връзката си с партньора си. Розовият кварц може да се носи като гривна, обеци или медальон.

Друг скъпоценен камък, който е подходящ за Везни, е лунен камък. Той е свързан с магията и мистериите на луната и може да помогне на Везните да изградят по-силна интуиция и да привлекат успех и баланс в живота си.

Още един скъпоценен камък, който е подходящ за Везни, е тюркоазът. Той е символ на мира и спокойствието и може да помогне на Везните да намерят вътрешен мир и да се освободят от стреса и тревогите.

За зодия Скорпион се смята, че най-подходящият скъпоценен камък е топазът. Топазът може да има различни цветове, като най-популярните са жълтият и синият.

Топазът се смята за камък на щастието и успеха, който може да увеличи самочувствието и да намали стреса. Той е асоцииран с интуицията и способността за прозрение, както и със защита от негативни енергии и емоции. В допълнение, топазът е свързан с идеята за лечение  и насърчаване на обновяването на духа.

За зодия Стрелец е препоръчително да се носи тюркоаз – скъпоценен камък, който се свързва с идеалите на зодията. Той е известен със своите защитни свойства и се смята, че помага на носителя му да се освободи от стреса и да се наслаждава на свободата и приключенията, които толкова обича зодията Стрелец. Тюркоазът може да се носи в различни форми на сребърни бижута – обеци, гривни, колиета и други, които могат да подчертаят енергията и стилът на зодията.

За зодия Козирог, един от най-известните и търсени скъпоценни камъни е гранатът. Този камък се счита за камък на успеха и процъфтяването и се свързва с кариерния напредък и финансовата стабилност.

Гранатът има много различни вариации в цветовете си, но за зодия Козирог най-подходящите са златистите и кехлибарени тонове. Тези цветове са свързани със земните елементи и кариерния успех, който Козирозите търсят.

Гранатът е известен и със своите енергийни свойства. Той се смята за камък на вдъхновението и мотивацията, които са от решаващо значение за Козирозите, за да постигнат своите цели.

За зодия Водолей камъкът, който се счита за късметлийски и защитен, е Аметист. Той се свързва с интуицията и духовното развитие, а също така се смята, че помага на носителя да се освободи от негативните емоции и стреса. Аметистът има лечебни свойства, свързани с подобряване на съня, укрепване на имунната система и намаляване на главоболието.

Освен Аметист, за зодия Водолей са подходящи и други камъни като Аквамарин, Кристал кварц и Лунен камък.

За зодия Риби, като воден знак, се свързват много скъпоценни камъни, които могат да подчертаят и подсилят характеристиките на тази зодия. Ето някои от тях:

  1. Аквамарин – Този камък има светло син цвят, който се свързва със спокойствие и яснота на ума. Аквамаринът се вярва, че помага на Рибите да се преборят със стреса и да подобрят комуникацията си.
  2. Аметист – С изящния си лилав цвят, аметистът се свързва с духовността и мъдростта. Той може да помогне на Рибите да постигнат по-добро разбиране на своите емоции и да укрепят своите интуитивни способности.
  3. Жълти сапфири – Свързват се със здравето и изобилието. Жълтият сапфир може да помогне на Рибите да постигнат по-голяма физическа и емоционална стабилност, както и да подобрят финансовото си положение.
  4. Хризопраз – Този камък е известен със своя светло зелен цвят и се свързва със спокойствието и баланса. Хризопразът може да помогне на Рибите да намерят равновесие между своите емоции и логическото мислене.
  5. Лунен камък – Свързва се с магията на Луната и със свързаните с нея мистерии. Лунният камък може да помогне на Рибите да намерят своята вътрешна магия и да се свържат с интуитивната си страна.