Сребърните бижута са тенденция и това не е учудващо? Широките възможности за изработка на уникално красиви дизайни на достъпна цена ги правят идеален избор не само за рутинно носене, но и за бизнес срещи, дори и за сватби.

Сребърните бижута, както и всички останали, изискват грижи. Ако притежавате такива, често сте виждали как те потъмняват с течение на времето. Носенето им при бижутер всеки път, когато се нуждаят от преобразяване, може да не е удобно. Тук сме ви дало няколко съвета, които могат да ви бъдат от полза.

Дезинфекцирайте среброто си

Дезинфектантът е добър избор и е наличен почти навсякъде. Той не само служи за убиване на микробите по повърхностите, но е ефективен почистващ препарат за сребърни бижута.

За хората, които обожават сребърни годежни пръстени, дезинфектантът може да премахне всички налепи от тях всеки път, когато почиствате ръцете си. Ако обаче годежните ви пръстени имат гравирани минерални камъни, можете да избягвате използването на дезинфектант, тъй като той може да ги повреди. И накрая, най-добрият начин за почистване на сребърни предмети с дезинфектант, е да намажете с него парче тъкан или кърпа и да го избършете внимателно върху бижутата.

Паста за зъби

Този трик е вечен. Вземете малко количество бяла паста върху бижутата си и я разтрийте с парче плат или мека четка за зъби. Можете дори да нанесете и да я оставите за няколко минути, преди да я почистите основно. Този трик е наистина ефективен за почистване на бижута със сложен дизайн, като сребърни гривни или колиета.

Кетчуп

Друга бабина рецепта е кетчупът! Работи винаги с пържени картофи и сребро. Изсипете малко върху парче плат, кърпа или директно върху потъмнялото сребърно изделие; оставете го настрана за известно време и наблюдавайте как се превръща в ново. Подходящ е за малки бижута като обеци или пръстени.

Препарат

Кипнете купа, пълна с вода, и я оставете да поизстине. Добавете към нея малко перилен препарат, след което накиснете сребърните си бижута за до 10 минути. Тази техника за измиване също е стара и обикновено се използва за почистване на деликатни сребърни гривни, верижки или гривнички от сребро 925. Топлата вода помага за отстраняване на потъмняването от гравюри и други скрити места, като осигурява на сребърните ви изделия дълбоко почистване.

Оцет

Забележете, половин чаша оцет с 2 супени лъжици сода за хляб и в купа с хладка вода е перфектната отвара за почистване на сребро.

Съхранение

Съхраняването на сребърните бижута в кутия за бижута е от съществено значение за тяхната безопасност и запазване на дизайна им. Също така почистете внимателно бижутата си, преди да ги съхранявате, за да отстраните всякакви телесни течности или мръсотия, наслоени върху тях. И накрая, интернет е залят със съвети и идеи, но бъдете внимателни с това, което опитвате, тъй като повредата е последното нещо, което очаквате.