Андрадитът е един от рядките скъпоценни камъни, който се среща в няколко различни варианта. Това е камък, който се среща в природата като гранатовиден минерал с химическа формула Ca₃Fe₂(SiO₄)₃. Той е известен още като “черен гранат” поради своята тъмна цветова гама. Именно заради своята уникална красота и редкост, Андрадитът е високо ценен на бижутерския пазар.

Андрадитът може да бъде намерен в различни части на света, като най-известните места са Бразилия, Мексико, Китай и САЩ. Той се среща в скални образувания, които са били обработвани. Това прави Андрадита много труден за извличане от природата и води до ограничени количества на пазара.

Андрадитът има много тъмна, почти черна цветова гама, но се отличава със своя изключително силно блясък и изтънчени рефлексии на светлината. Той може да бъде срязан в различни форми, като многостранни, кръгли или овални, което го прави подходящ за различни видове бижута, като пръстени, гривни и обици. На бижутерския пазар се срещат и много рядки варианти на Андрадита, като например “Демантоид”, който е изключително рядък и високо ценен.

Андрадитът е също така известен със своите метафизически качества. Той се смята за камък на смелостта, решителността и страстта. Той може да помогне на носителя си да постигне по-ясно виждане на своите цели и да се концентрира върху тях. Смята се, че Андрадитът има силен ефект върху коренната чакра.