Антигоритът е рядък и ценен скъпоценен камък, който се среща главно в гранитни и метаморфни породи. Той е част от групата на гранатите и се характеризира с богато разнообразие от цветове, включително:

  • зелен
  • червен
  • жълт
  • кафяв
  • оранжев

Антигоритът има твърдост 6,5 до 7,5 на Мошова скала и плътност около 3,5 до 4,2 г/см³. Той е изключително устойчив на абразия и има отлична издръжливост на удари, което го прави подходящ за изработка на бижута, като пръстени, гривни и обеци.

Предпочитанията на хората за антигорита се различават в зависимост от цвета му. Например, зеленият антигорит е много ценен заради своята рядкост и красота. Освен това, той се свързва с природата и се използва за привличане на щастието и благополучието.

Антигоритът се свързва също така със стимулирането на кръвообращението, обновяването на енергията и балансирането на емоционалното и духовното благополучие. Той е известен също така като камък на смелостта, който може да помогне да се преодолеят страховете и да се постигнат амбициозните цели.

Антигоритът може да се използва като камък за медитация и за подобряване на свързаността с природата. В допълнение, той се използва и като защитен камък, който може да предпази носителя му от негативни енергии и емоции.