Среброто е отличен избор за бижута за ежедневно носене. То не само изглежда страхотно, но и е естествено хипоалергенно и при правилно третиране е устойчиво на потъмняване и обезцветяване. Научете повече за това защо среброто от проба 925 е популярен избор за бижута и за най-добрите начини да се грижите за своето.

Какво прави сребърните бижута издръжливи?

Сребърните бижута са изключително издръжливи и устойчиви на потъмняване, което ги прави идеални за ежедневно носене. Среброто е поне 92,5% чисто сребро, така че не корозира и не се обезцветява лесно като други метали. Сплавта от 7,5%, използвана за подсилването му, също го прави здраво и по-малко податливо на надраскване и вдлъбнатини. При правилна грижа може да издържи цял живот!

Как трябва да почиствате сребърните бижута?

Сребърните бижута трябва да се почистват редовно, за да запазят блясъка си. Те се почистват лесно с топла сапунена вода и мека кърпа или четка. Не използвайте агресивни химикали или ултразвукови почистващи препарати, тъй като това може да повреди покритието на бижутата ви. Подсушавайте след всяко почистване и съхранявайте в затворен контейнер, за да се предпазите от обезцветяване. Научете повече от статиите ни Инструкции за грижа за вашите сребърни бижута и Съвети за почистване на сребърни бижута

Какви видове сребърни бижута са подходящи за всекидневно носене?

Някои видове сребърни бижута са по-подходящи за ежедневно носене от други. Изберете по-малки и по-прости бижута вместо такива със сложен дизайн. Обикновените, верижки, обеците с винтове и изящните висулки са чудесни варианти за ежедневна употреба. Освен това полираните изделия обикновено са по-малко склонни към потъмняване от матовите или с матирано покритие.

Разгледайте някои от нашите сребърни бижута, които стават за ежедневна употреба.